Ondernemen vanuit je zielsmissie en levensmissie

Hoe kun je jouw zielsmissie ontdekken en van daaruit ondernemen? Dit is vandaag de dag een hot topic. Veel mensen voelen diep van binnen dat ze een zielsmissie of levensmissie hebben en willen hieraan vormgeven door te ondernemen.

Geloof jij dat je een zielsmissie hebt? Als je dit artikel leest, dan ga ik ervan uit dat jij dat zo voelt. Je weet diep van binnen dat jij hier iets te doen hebt op aarde. Dat jij mag bijdragen aan iets dat groter is dan jijzelf. Maar wat en hoe? Dat weet je misschien nog niet.

Nou, dan zit je hier goed. Want ik ga je alles uitleggen over je zielsmissie ontdekken en hoe je van daaruit kunt ondernemen. Kort en krachtig. Want jouw tijd is kostbaar. En de mijne ook. 😉

Waarom je zielsmissie ontdekken?

Steeds meer mensen worden ‘wakker’, in de zin dat ze inzien dat de wereld zoals we die nu gebouwd hebben, zonder enige bezieling is ingericht. De meeste mensen hebben geen flauw idee waarom ze eigenlijk leven. Ze hebben geen purpose. Geen missie. Geen doel.

Daar hoor jij waarschijnlijk niet bij, anders was je niet bij dit artikel terechtgekomen.

Jij bent juist op zoek naar zingeving. Je wilt iets doen met je leven. Je voelt dat je een belangrijke bijdrage aan de wereld mag leveren.

Je zielsmissie komt uit je ziel

Die belangrijke bijdrage is jouw zielsmissie of zielsopdracht. Je beseft diep van binnen dat je hier niet compleet willekeurig terechtgekomen bent. Als ziel heb je er namelijk bewust voor gekozen om hier te zijn. Hier, nu, op aarde. In dit lichaam, in dit leven.

Het is daarom ook geen toeval dat je nu dit artikel leest. Jij bent een van de mensen die zich mag herinneren dat je een ziel bent. Een ziel met een menselijke ervaring. Een spiritueel wezen op aarde.

Dat is wie je bent: een ziel. Een ziel met gedachten, emoties en een lichaam. Je bent niet je lichaam. Niet je emoties. Niet je gedachten. Jij bent de ziel, de bestuurder. Jij beweegt het lichaam, denkt de gedachten en voelt de emoties.

Wat is een zielsmissie?

Ziel en missie

Wat is een zielsmissie? Mensen hebben hier verschillende beelden bij. Heel strict genomen is je zielsmissie de missie van je ziel. Je ziel; dat ben jij. Wat is de ziel dan, vraag je misschien?

Wat is je ziel?

Je ziel is het bewustzijn achter alles in je leven. Het is de vonk die jouw lichaam leven geeft. Je ziel is een individuele entiteit, maar tegelijkertijd onderdeel van God en één met alles. Je ziel is de werkelijke bestuurder in je leven. Veel mensen laten zich leiden door hun gedachten en emoties. Ze koppelen hun identiteit eraan (ego). Maar je werkelijke identiteit is je ziel.

Ik kan hier nu nog dieper op ingaan, maar dat heeft voor het doel van dit artikel weinig zin. Wil je echt meer leren over je ziel en je ziel ervaren, dan raad ik je aan om jezelf in pranic healing te verdiepen of een ander spiritueel of religieus systeem naar keuze.

Dat laatste gezegd hebbende, kunnen we stellen dat de ziel universeel is. Iedere religie en spirituele stroming heeft wel een bepaald concept van de ziel. Waarheid is altijd universeel, ongeacht de vorm.

Je ziel heeft een missie hier op aarde

Even kort door de bocht: je ziel incarneert gedurende meerdere levens. Incarnatie betekent zoveel als indalen. Een deel van jouw ziel daalt vanuit hogere energetische dimensies naar de lagere materiële dimensies, om in een lichaam te gaan zitten en daar de bestuurder van te worden.

Je ziel doet dat niet voor de lol (al mag je echt wel lol hebben!).

Je hebt als ziel bepaalde lessen te leren, karmastukken te verwerken en een bijdrage te leveren, zodat je als ziel kunt groeien.

Dat is in grote lijnen ook je zielsmissie. De missie van jouw ziel is om te groeien en om uiteindelijk verlichting (eenwording met God) te bereiken. De kern van iedere ziel is al licht, alleen hebben we veel donkere stukken die ons tegenhouden om dat volledige licht te ervaren. Het aan de slag gaan met deze donkere stukken, is een missie voor iedere ziel. Zodat we het licht waarvan we onderdeel zijn (God) schitterender in ons kan schijnen.

Je zielsmissie in dit leven = je levensmissie

Zielsmissie en levensmissieZielsmissie in dit levenZielsmissie in dit levenZielsmissie in dit leven

Naast deze algemene zielsmissie, heb je ook nog een zielsmissie in dit leven, die ik daarom liever je levensmissie noem.

Deze levensmissie is onderdeel van je algemene zielsmissie. In dit leven heb jij bepaalde lessen te leren en dingen te doen. Waardoor je steeds dichterbij verlichting en eenheid met God komt. En dat is waar mensen vaak op doelen als ze het over hun zielsmissie hebben (wat dus eigenlijk je levensmissie is).

Je levensmissie ontdekken: hoe?

Er zijn werkelijk talloze manieren om achter je levensmissie (je zielsmissie in dit leven) te komen. Sowieso heeft het altijd iets te maken met jouw talenten, persoonlijkheid en levenservaringen. Er zijn veel methodes die je kunnen helpen om dit te ontdekken.

Denk bijvoorbeeld aan bepaalde persoonlijkheidstests, zoals MBTI en enneagram. Denk ook aan analyses vanuit astrologie, tzolkin en human design, of methodes zoals ikigai. Je kunt erop mediteren, een coach inschakelen, noem het maar op.

Vind hier vooral je eigen weg in. Als jij je ergens toe aangetrokken voelt, kan het je inzichten geven. Ik kan het niet voor jou bepalen. Volg je hart. Het blijft een persoonlijk proces.

Een aantal jaar geleden schreef ik (voor mijn andere bedrijf) een blogbericht over je missie en visie bepalen, hier kun je vast nog wat nuttige informatie uithalen – let wel op, dit bericht is verouderd en geeft niet per se mijn huidige kennis weer. Ook kun je hier een gastblog lezen over misverstanden rondom je missie vinden.

Dit soort methodes kunnen je aanwijzingen geven om je missie te ontdekken. Maar het is niet genoeg. Het zijn als het ware puzzelstukjes. De puzzel, die moet je toch echt zelf leggen. En daarom is het belangrijk om jezelf spiritueel te ontwikkelen. Om donkere stukken op te ruimen. Om de verbinding met je ziel te versterken.

Hoe meer jij je ego loslaat en hoe meer jij je kan verbinden met je ziel, hoe helderder jouw levensmissie voor je wordt. 

Je bent uiteindelijk gebonden aan jouw bewustzijn. Hoe meer jij je bewust wordt van jezelf (van je ziel) – hoe duidelijker je jouw roeping, missie of purpose kunt zien.

Ondernemen vanuit je zielsmissie of levensmissie

Laten we het nu hebben over ondernemen vanuit je zielsmissie. Dat betekent simpel gezegd dat jouw bedrijfsmissie op jouw levensmissie en zielsmissie afgestemd mag zijn.

Je hoeft je levensmissie niet 100% helder te hebben om een heldere bedrijfsmissie te hebben. Ondernemen leer je net zoals lopen met vallen en opstaan. Dé perfecte start of hét perfecte uitgangspunt bestaat niet.

Het belangrijkste is dat je in grote lijnen weet wat je wilt bereiken in dit leven. Wat belangrijk voor je is. Dat is een goed startpunt en van daaruit kun je meer ontdekken over jouw levensmissie of bedrijfsmissie. Vaak heb je al een bepaald gevoel, een bepaalde intuïtie en dat is genoeg. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Het is belangrijker om er gewoon voor te gaan en onderweg bij te leren.

Wel zijn er een aantal dingen die je beter wel en niet kan doen. En er bestaat één vraag die jou kan helpen om de best passende bedrijfsmissie te kiezen. Bovendien heb ik een hoop ‘geheime’ kennis voor je. Dit deel ik niet in dit artikel.

Gelukkig heb ik iets anders voor je om je op weg te helpen. Ik ben namelijk al jáááren met dit onderwerp bezig. En heb nu zoveel kennis en ervaring opgedaan, dat ik het wel moet delen met je. Dat doe ik in de vorm van een gratis workshop. Lees er hier meer over en schrijf je in om gratis mee te doen.

3 soorten missies: zielsmissie, levensmissie en bedrijfsmissie

3 soorten missies: zielsmissie, levensmissie, bedrijfsmissie

Ik snap dat het verwarrend is om het over 3 missies te hebben: je zielsmissie, levensmissie en bedrijfsmissie. Daarom hier nog even kort deze termen op een rijtje.

Als je gaat ondernemen, formuleer je een bedrijfsmissie. Dit is de missie die je met je onderneming wilt bereiken. Ideaal gezien vloeit deze bedrijfsmissie voort uit jouw levensmissie, die weer voortvloeit uit jouw zielsmissie. Of anders gezegd: met je bedrijfsmissie draag je bij aan je levensmissie en je levensmissie draagt bij aan je zielsmissie.

Dus om verwarring te voorkomen, zijn er 3 missies:

Je zielsmissie = de algemene missie van iedere ziel. Om te groeien, karma te verwerken, donkere stukken te helen, om uiteindelijk verlichting te bereiken.

Je levensmissie = de specifieke missie van je ziel in dit leven, wat heb jij in dit leven te doen, leren, ontdekken? Hoe groei jij als ziel in dit leven?

Je bedrijfsmissie = de missie met je bedrijf, die in lijn mag liggen met je levensmissie en zielsmissie.

Nu weet je dus wat ondernemen vanuit je zielsmissie werkelijk betekent. Het betekent simpelweg dat je bedrijfsmissie onderdeel is van je levensmissie en zielsmissie. Je draagt er met je onderneming aan bij.

Je bedrijfsmissie is dus niet je zielsmissie

Ik denk dat het belangrijk is om dit onderscheid te maken, want vaak maken we onze bedrijfsmissie veel groter dan het is.

Ik kan me nog goed herinneren dat ik vroeger heel erg op zoek was naar mijn missie. Klopt mijn missie met mijn bedrijf wel, is het wel mijn zielsmissie, wat nou als ik niet het juiste doe? Dit soort vragen en twijfels hielden mij regelmatig bezig.

Nu heb ik daar geen last meer van, omdat ik begrijp dat mijn missie met mijn bedrijf niet mijn complete zielsmissie is. Het is er slechts een klein onderdeel van. Dit inzicht haalt voor mij de druk eraf. De druk om een perfecte missie met mijn bedrijf te formuleren.

Bovendien weet ik nu dat je bedrijfsmissie met je meegroeit. Als jij meer bijleert. Bewuster wordt. Groeit als mens en ziel. Dan verandert je bedrijfsmissie (ideaal gezien) ook met je mee. Zo ben ik zelf niet voor niets een nieuw bedrijf begonnen, waarin ik ‘mijn ei nog meer kwijt kan’ en waarin ik nog beter kan bijdragen aan mijn levens- en zielsmissie.

Het is niet zo dat er maar één correcte missie voor jou bestaat

Ik had altijd het idee dat er maar één ding was dat ik met mijn bedrijf ‘moest’ doen: mijn zielsmissie. En als ik het niet deed, zou ik falen. Alsof je een soort opdracht van boven meekrijgt: ‘jij moet precies dit en niets anders doen met je onderneming’.

Gelukkig is het niet zo zwart-wit. Zolang je met je bedrijfsmissie bijdraagt aan jouw levenmissie en zielsmissie, zit je goed. Je hoeft het niet allemaal 100% te weten, het belangrijkste is dat het goed voelt – je leert onderweg meer.

Je mag daarom ook gerust meerdere bedrijven of bedrijfsmissies hebben. Zolang het maar voortvloeit uit wie jij ten diepste bent. Er zijn genoeg mensen met meerdere bedrijven: waarom zou maar één bedrijf hun echte zielsmissie kunnen zijn?

En als je zielsmissie alleen een bedrijf kan zijn, telt de rest van je leven dan niet mee? Is het dan niet belangrijk hoe jij je in relaties gedraagt, wat je buiten je bedrijf om doet of hoe je bijvoorbeeld jouw kinderen opvoedt? Natuurlijk is dat belangrijk! En net zo goed onderdeel van je zielsmissie of levensmissie. Daarom is het goed om het onderscheid met een bedrijfsmissie te maken.

Hoe ga je voor een goede bedrijfsmissie? Hoe ontdek of formuleer je die? Natuurlijk zijn er een paar voorwaarden om achter de juiste bedrijfsmissie te komen. Een bedrijfsmissie die echt bij jou (als ziel) past. En daarmee komen we opnieuw uit bij je levensmissie en zielsmissie.

Je bedrijfsmissie vloeit voort uit je levensmissie en zielsmissie

Je bedrijfsmissie ontdekken

Je bent hier niet voor niets terechtgekomen. En je hebt niet voor niets bepaalde dingen meegekregen. Je zit niet voor niets in je huidige lichaam.

Ok, zonder er doekjes om te winden: je krijgt als ziel in dit leven allerlei dingen mee. Ten eerste heb je bepaalde talenten. Dingen waar je goed in bent. Dingen die je heel leuk vindt, waar je veel passie voor voelt. Dingen die jij heel belangrijk vindt. Dit zijn allemaal belangrijke aanwijzingen voor jouw missie in dit leven.

Dit betekent dus dat jouw missie niet héél specifiek is, als in ‘je moet x, y, z, doen’. Het is meer een bepaalde richting. Een rode draad door je leven. Dus meer: ‘doe iets waarmee je x, y, z bereikt.’ Er zijn meerdere wegen naar Rome. Het is aan jou om je bedrijfsmissie vorm te geven. Je roeit met de riemen die je hebt (je talenten, waarden, ervaringen) maar daarbinnen ben je vrij om je bedrijfsmissie vorm te geven. Meestal evolueert die bedrijfsmissie ook met jou en je bedrijf mee. Ik ken maar weinig (bewuste, spirituele) ondernemers die al jaaaaren exact dezelfde bedrijfsmissie hebben.

Wil je meer over je bedrijfsmissie weten, kijk dan eens goed naar het Japanse concept ‘ikigai’. Dit kan je helpen om je bedrijfsmissie te formuleren.

Zielswaarden

Naast je talenten, krijg je in dit leven ook bepaalde kernwaarden mee: je zielswaarden.

Ik noem dit nu zielswaarden, omdat het de waarden van je ziel in dit leven zijn, maar je kan dit dus net zo goed levenswaarden noemen. Of kernwaarden, maar helaas worden kernwaarden vaak verkeerd begrepen en verkeerd onderzocht. Dus om onderscheid te maken, noem ik het liever geen kernwaarden.

Je zielswaarden geven richting aan je leven. Het zijn de bouwstenen van jouw levensmissie. Deze zielswaarden komen omhoog tijdens belangrijke gebeurtenissen in je leven. Als je ze op een rijtje zet, weet je op een diep niveau wie je bent, waar je voor staat en wat jij de wereld te bieden hebt.

Als je uiteindelijk al jouw ervaringen, waarden, why, talenten, kwaliteiten, passies, etc. mixt, kom je uit bij een levensmissie en bedrijfsmissie die (op dat moment) zo goed mogelijk op jou aansluit.

Wil je hier graag een voorproefje van? Zodat je kan ontdekken wat jouw missie is? Maar ook wat jou tegenhoudt om er vol voor te gaan? En welke 3 stappen je kan zetten om dat toch te doen? Doe dan mee aan mijn gratis workshop: “leef je zielsmissie. Nu!”

Lees er hier meer over en schrijf je in om gratis mee te doen.

Categorieën: Bewust ondernemen Karma Spirituele ontwikkeling

Gepubliceerd op:

Plaats een reactie

Sectie scheiding
Joris eigenaar Sanyasa

Joris - Founder Sanyasa

Joris is spiritueel mentor, healer en meditatie teacher. Hij helpt je om innerlijke blokkades te helen en de verbinding met je ziel te versterken. Zodat je jouw innerlijke potentieel ontplooit.

"Hoe meer we het donker in onszelf opruimen en in de grootsheid van onze ziel stappen, hoe eerder we een vrije, liefdevolle wereld creëren."

Plaats een reactie