Wat is overvloed en hoe creëer je het?

Overvloed creëren willen we allemaal. Jij ook, toch? Maar wat is overvloed eigenlijk? Dankzij een videoserie van Eckhart Tolle heb ik er weer iets nieuws over geleerd. In dit artikel deel ik het graag met je.

Als ik dacht aan overvloed, dan betekende dat voor mij meer dan genoeg geld, zodat ik alles kan doen wat ik wil doen. Of ik dacht bijvoorbeeld aan een overvloed aan klanten (wat dan weer voor een overvloed geld zorgt).

Wat is overvloed?

Als je me nu vraagt: wat is overvloed? Dan zeg ik: overvloed is zóveel meer dan geld. Ik leg je uit waarom. In de video leerde ik van Eckhart Tolle (aff.) een nieuwe, interessante kijk erop. Volgens hem is abundance het ervaren van de volheid van het leven. Het heeft te maken met compleet aanwezig zijn in het nu, waardoor je de overvloed van het leven ervaart.

Overvloed of abundance gaat daarom veel meer over een gemoedstoestand. Over een bewustzijn, in plaats van iets materieels zoals geld of klanten.

Dit inzicht kwam bij mij lekker binnen en ik ervaarde op dat moment ook de volheid van het leven. De abundance. Want het is ook zo. Het is alleen ons ego dat iets anders denkt. Het ego denkt geld of klanten nodig te hebben om zich goed te voelen.

Als je op zo’n manier naar overvloed kijkt, dan zoek je dus iets buiten jezelf om die overvloed te ervaren. In feite zeg je tegen jezelf: ik kan pas overvloed voelen als ik dit of dat heb. Net als met geluk of liefde is dat natuurlijk onzin, een ‘truc’ van je ego.

Je hebt niets nodig om overvloed te creëren of ervaren

Je hebt namelijk niets buiten jezelf nodig om je goed te voelen, gelukkig te zijn of overvloed te ervaren.

Het zit al in je. De kunst is om die vibe, dat gevoel en bewustzijn, te herinneren en aan te boren. En dan trek je vanzelf die overvloed aan. Dan trek je vanzelf de dingen aan die resoneren met jouw vibe van overvloed.

Je hoeft je dan niet eens specifiek op een bepaalde manifestatie te richten. De manifestaties vloeien vanzelf voort uit je staat van bewustzijn.

Op deze manier heb ik ook mijn soulmate aangetrokken. Ik weet dus dat het zo werkt op het gebied van liefde. Toch was mijn ego nog overtuigd dat het op het gebied van overvloed iets buiten zichzelf nodig had.

Het blijft fascinerend hoe dit werkt.

Stop met jagen als je overvloed wilt creëren

Stop dus met het najagen van dingen. Je hebt het niet nodig om overvloed te creëren en ervaren. Stop met het jagen op geld, die ideale partner, of wat het dan ook is dat je wilt in je leven.

De snelste manier om te krijgen wat je wilt, is te beseffen dat je het al hebt. Zodra je iets verlangt, bestaat het qua energie al, bestaat het qua vibraties al. Het bestaat al uit gedachten en gevoelens die je erover hebt. En dat is al een manifestatie op zich.

Ook al heb je iets nog niet letterlijk in je leven (veel geld of partner). Je kunt alvast wel die energie aannemen en zo je manifestatieproces in de gang zetten.

Vaak als we iets zó graag willen, maar het nog niet zien of geloven, dan zenden we juist een needy energie uit die zegt dat we iets juist niet hebben. En daarom komt het ook niet in ons leven.

Richt je in plaats daarvan op de dingen die je al wel hebt. Wees dankbaar voor het geld dat je al hebt. De overvloed die je al ervaart. De liefde. Dat maakt het makkelijker om te geloven en te vertrouwen dat wat je wilt al bestaat, zodra je eraan denkt.

Het werkt écht.

Hoe ervaar je nu al overvloed?

Stel jezelf de vraag. Hoe ervaar ik nu al overvloed? Hoe uit overvloed zich nu al in mijn leven?

Vaak heb je een overvloed aan ideeën. Een overvloed aan mogelijkheden. Een overvloed aan potentiële partners. Kansen. Noem maar op. Ga de overvloed zien die er op ieder moment bestaat. Blijf weg van denken vanuit tekort.

Elk moment heb je al een overvloed aan keuzes. Denk maar eens aan wat je vanavond wilt eten. Er zijn wel 100 verschillende recepten die je kunt uitproberen. En als je wilt hoef je niet eens zelf te koken. Er zijn vast ook wel honderden restaurants die plaats voor je hebben. Om maar iets te noemen.

Het leven is overvloedig. Hoeveel verschillende diersoorten bestaan er wel niet. En als ik nu om me heen kijk zie ik wel honderden bomen en duizenden bladeren. Er stroomt een overvloed water door mijn kraan. De natuur is overvloedig. Wij zijn dat van nature ook. Je moet het alleen zien. Het is een kwestie van perceptie. Richt jij je op de overvloed om je heen of denk je in schaarste en tekort?

Nu ik me hierop concentreer kom ik gelijk in een hogere vibe terecht en ervaar ik ook die overvloed. Zonder me te concentreren op geld of wat dan ook.

Maar in deze hogere vibe is sowieso de kans groter dat geld naar me toestroomt. Want ook geld is er in overvloed. En je kunt het op miljoenen manieren verdienen of ontvangen.

innerlijke rijkdom en overvloed creëren

Uiteindelijk is overvloed een innerlijk gevoel, dat niet afhankelijk is van de buitenwereld. Ik noem het ook wel innerlijke rijkdom. Je kunt in de uiterlijke wereld alles hebben wat je wil, maar toch ongelukkig zijn. En andersom kun je heel gelukkig zijn met weinig. Wie denk je dat meer innerlijke rijkdom ervaart? Wie ervaart meer overvloed?

Het is dus veel belangrijker om ‘gewoon’ gelukkig te zijn. Gelukkig met wat je hebt. Gelukkig met wie je bent. Dankbaar voor alle kleine en grote dingen. Liefde en blijdschap ervaren. Het gevoel hebben dat je genoeg hebt, ongeacht hoeveel je nou eigenlijk hebt. Hier kun je aan werken. Zodat je meer en meer innerlijke rijkdom ervaart. En meer en meer overvloed creëert. Schenk er bijvoorbeeld aandacht aan tijdens je ochtendritueel.

Uiteindelijk draait overvloed om innerlijke rijkdom. Om dankbaarheid. Voel het in iedere vezel van je lichaam. En vertrouw erop dat je altijd genoeg hebt. Dat je precies krijgt wat je nodig hebt. Je voelt je dan overvloedig. En dan creëer je écht overvloed. Als je moeite hebt om dit te ervaren, kijk dan eens naar ons aanbod.

Zeg eens, hoe ervaar jij nu al overvloed? Laat een reactie achter!

Categorieën: Dankbaarheid Wet van aantrekking

Gepubliceerd op:

Plaats een reactie

Sectie scheiding
Joris eigenaar Sanyasa

Joris - Founder Sanyasa

Joris is spiritueel mentor, healer en meditatie teacher. Hij helpt je om innerlijke blokkades te helen en de verbinding met je ziel te versterken. Zodat je jouw innerlijke potentieel ontplooit.

"Hoe meer we het donker in onszelf opruimen en in de grootsheid van onze ziel stappen, hoe eerder we een vrije, liefdevolle wereld creëren."

Plaats een reactie