3 manifestatie coach mythes

In dit artikel ontkracht ik 3 hardnekkige mythes die de gemiddelde manifestatie coach vertelt. Ik ben het namelijk beu om steeds dezelfde onzin te horen. En ik wil jou ervoor behoeden, zodat jij er niet intrapt. Dit zijn ze:

  • Manifesteren is moeiteloos.
  • Je kunt alles manifesteren wat je wil.
  • Je verlangens zijn nooit egoïstisch.

Kom op zeg! Laten we eerlijk zijn. Deze 3 punten zijn gewoon niet waar. Je ego wil het allemaal heel graag, maar het zijn mythes. Die je juist langer in je ego gevangen houden en daarmee je werkelijke manifestatiekracht belemmeren.

Toch blijven heel veel manifestatie coaches en andere mensen dit soort uitspraken herhalen. Ze zijn een eigen leven gaan leiden. Maar dat betekent niet dat ze waar zijn. Het is daarom hoog tijd daar eens aandacht aan te besteden.

Dit is zowel een oproep aan alle manifestatie coaches die deze mythes blijven herhalen, als een informerend artikel voor mensen die interesse hebben in manifesteren.

Op het einde vertel ik meer over de rol van karma in je manifestaties. En waarom gelukkig zijn met wat je hebt, veel belangrijker is dan ‘manifesteren wat je wil’.

Disclaimer: vaak zijn deze 3 uitspraken niet bewust zo bedoeld. Het zijn voornamelijk onwaarheden die voortkomen uit onwetendheid. Het is niet mijn bedoeling om manifestatie coaches onderuit te halen. Vaak doen ze prachtig werk en hebben ze een gouden hart. Verderop leg ik uit wat met deze uitspraken werkelijk wordt bedoeld (zie disclaimers).

Nu op naar de eerste mythe!

1. Manifestatie coach mythe 1: ‘manifesteren is moeiteloos’

Manifestatie coach mythe 'manifesteren is moeiteloos'

Als een manifestatie coach beweert dat het moeiteloos is, denk dan eens goed over het volgende na. Moeiteloosheid bestaat niet in het leven. Je moet overal iets voor doen, ook voor iedere manifestatie. Actie en reactie. Dat is de wet van de natuur.

Als bewust manifesteren moeiteloos was, dan hoef je het niet te leren en dus ook niet te luisteren naar de manifestatie coaches die verklaren dat het moeiteloos is. Dan hoef je niet in hun programma’s te stappen. Dan manifesteer je gewoon in je slaap, zonder er ook maar iets voor te doen.

Dan hoef je niet aan je blokkades, wonden en trauma’s te werken die je tegenhouden om te realiseren wat je wil, want dat kost toch echt moeite (bijvoorbeeld met energetische healing).

En dan hoef je ook niet te werken aan het creëren van goed karma, zodat je de juiste condities creëert om te ontvangen wat je wil. Want dat is hoe het werkelijk werkt. Daarover later meer.

En als je moeiteloos alles kan manifesteren wat je wil, waarom heb je het dan nog niet?

Blijkbaar kost het toch moeite. Sowieso moet je altijd actie ondernemen. Iets doen = ergens moeite in steken.

2. Manifestatie coach mythe 2: ‘je kan alles realiseren’

Manifestatie coach mythe - je kan alles realiseren

De gemiddelde manifestatie coach roept geregeld dat je ieder verlangen kan realiseren. Was het maar zo’n feest! Laat me uitleggen waarom…

Ik houd van extreme voorbeelden. Die zo belachelijk zijn, dat ze al snel duidelijk maken dat een bepaalde stelling onzin is. Denk maar eens over het volgende na, dan begrijp je (hopelijk) direct dat je niet iedere gewenste manifestatie kunt realiseren.

Stel je eens voor dat iedereen echt alles manifesteerde wat-ie wilde. Gelukkig kan dat niet, anders leefden we nu in Hitler’s manifestatie van een naziplaneet. Oops, I said it…

En dan is er ook nog karma. Als je een hoop slechte dingen in je leven hebt gedaan, dan moet je niet verwachten dat je leven een sprookje is. En dat je moeiteloos alles krijgt wat je wil. Dat is pas echt een sprookje.

Bijna niemand van ons is heilig (ik in ieder geval niet) en dus is het belangrijk dat je, voortbordurend op alle acties die je ooit in al je levens hebt genomen, daadwerkelijk verdient wat je wil manifesteren.

Want wat heb jij eigenlijk in je leven(s) gedaan om recht te hebben op datgene dat je wil realiseren? Daar hoor je de gemiddelde manifestatie coach niet over. Ik leg je hier later meer over uit – het heeft te maken met karma.

Er zijn nou eenmaal praktische limieten aan datgene wat je kunt manifesteren. Eigenlijk heel logisch want de energie moet gelijk zijn. Datgene wat jij wil ontvangen, moet je ook gegeven hebben.

En dat kost trouwens moeite, want het gaat niet vanzelf. Je moet actie ondernemen.

Je trekt vast wel eens manifestaties aan die je niet wil, toch?

Je hoort manifestatie coaches bijna nooit over karma. Maar je karma is de reden dat je soms manifestaties ontvangt die je niet wil. Dat heeft niet alleen met je eigen gedachten en emoties in dit leven te maken. Het heeft niet alleen te maken met de energie die je nu uitzendt. Soms zijn dit lessen die je nog moet leren, de oorzaak daarvan heb je ‘gemanifesteerd’ in een vorig leven.

Dat je soms dingen manifesteert die je met je ego niet wil, is het bewijs dat je met je ego ook niet alles kan manifesteren wat je wil. Anders zou je niets aantrekken dat je niet wil…

De les zit niet in altijd krijgen wat je wil. De les zit in dankbaar zijn met wat je hebt. Zelfs als dat niet leuk is! Je ziel heeft er namelijk voor getekend. Wat je ego wil, is niet van belang. Je hebt vanuit je ego géén invloed op wat er wel en niet gebeurt in je leven. Het enige waar je invloed op hebt, is hoe je ermee omgaat.

En juist als je dáár de focus op legt, heb je een veel grotere kans om wél te manifesteren wat je wil.

Denk hier goed over na als een manifestatie coach jou gouden bergen belooft – en je vertelt dat je letterlijk alles wat je wil kan hebben. Het is gewoon niet waar. Iedere manifestatie coach die dat zegt, probeert je in je ego te triggeren, zodat je van hem of haar koopt.

3. Manifestatie coach mythe 3: ‘verlangens zijn nooit egoïstisch’

Manifestatie coach mythe - verlangens zijn nooit egoistisch

De manifestatie coach die beweert dat verlangens nooit egoïstisch zijn, leeft onder een steen. Of probeert je bewust te misleiden. Sorry, het is wat het is. Verlangens kunnen wel degelijk ontzettend egoïstisch zijn.

We hoeven alleen maar naar de realiteit vandaag de dag te kijken om te zien dat sommige verlangens ongelofelijk destructief zijn. Oorlogen, het uitbuiten van andere mensen, dieren en de natuur, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Als jij je buurman wil vergiftigen en al zijn spullen wil stelen, dan is dat vrij egoïstisch. Als je al het geld dat je manifesteert alleen voor jezelf wil houden en niet bereid bent te delen met anderen die het minder hebben, dan is dat vrij egoïstisch. En als je verlangt dat iedereen aan je wensen voldoet, zodat jij kan manifesteren wat je wil, dan is dat egoïstisch.

Zo kunnen we nog wel 3 uur doorgaan. En allerlei verlangens benoemen die wel degelijk egoïstisch zijn. Je kan ook naar je eigen situatie kijken. Wanneer verlangde iemand iets van jou dat jij niet wilde? Tadaaa, dat was dus egoïstisch.

Zelfs de verwachting of het ‘verlangen’ dat God of het Universum jou alles geeft wat je wil, is super egoïstisch.

Zo werkt het niet! Je moet er namelijk iets voor doen. En je leeft niet alleen op de wereld.

Nogmaals: je kunt niet ontvangen zonder te geven. Je kunt niet oogsten zonder te zaaien. Je moet wat jij wil hebben, letterlijk verdienen (in de spirituele zin van het woord).

Manifestatie coach: stop met deze ‘motiverende’ fabeltjes

Manifestatie coaches: laten we stoppen met deze fabeltjes

Lieve manifestatie coach: wees eerlijk. Laten we ophouden met het verspreiden van dit soort manifestatie fabeltjes.

Het is niet nodig, klopt niet en triggert mensen in hun ego. Niet ethisch, dus.

En ja, ik heb me er ook schuldig aan gemaakt, omdat ik er zelf in wilde geloven dat het ook allemaal echt zo was. Maar dat was dus mijn ego. Ik ben ook niet heilig. Ik geloof daarom dat de manifestatie coaches die bovenstaande mythes verspreiden, dat niet expres doen. Ze geloven er meestal zelf ook écht in. Ook al is het niet zo. En dat komt puur omdat deze mythes zo wijdverspreid zijn. Het is de invloed van het ego. Meer niet. En het is oké om toe te geven dat je ego je misleidde. Dat is de kracht van het ego.

Het is niet erg als jij er in bent getrapt.

Een oproep aan alle manifestatie coaches

Bovenstaande manifestatie mythes zijn in heel veel gevallen goed bedoeld. Manifestatie coaches vertellen ze bijvoorbeeld om mensen te motiveren. Het is absoluut niet mijn bedoeling om manifestatie coaches die dit soort uitspraken doen aan te vallen of onderuit te halen. Ik wil er alleen een licht op schijnen. Het licht van de waarheid.

Het is mijn bedoeling om bewustwording te creëren. In alles wat ik doe. Ik vind dat we feitelijk mogen zijn in de uitspraken die we doen. Juist de manifestatie coaches die een voorbeeldrol hebben. Daarom komen hier 3 ‘disclaimers’. Ze leggen uit wat met deze uitspraken werkelijk wordt bedoeld.

1. Disclaimer manifestatie coach mythe 1

Disclaimer manifestatie coach mythe 1: Om iets te bereiken moet je moeite doen

Als een manifestatie coach zegt dat “je moeiteloos kunt manifesteren wat je wil”, dan is dat regelmatig bedoeld om mensen te laten zien dat je niet keihard hoeft te werken om een manifestatie te bereiken. Dat je niet constant hoeft te zwoegen. Dat het zonder bloed, zweet en tranen kan. En dat het juist moeiteloos kan voelen, omdat je vanuit een hoge vibe de geïnspireerde acties neemt die nodig zijn om je doel te bereiken.

Dit klopt in principe ook, maar om daar te komen moet je sowieso moeite doen. Dat kan pas als je een hoop blokkades (inclusief karma) opruimt en je vibe in zoverre verhoogd is, dat je het grootste deel van de tijd in een hoge vibratie leeft. En ook al ben je daar, dan moet je letterlijk gezien nog steeds moeite (acties) ondernemen. Om ergens te komen, is altijd iets van moeite nodig.

Ja, het kan moeiteloos voelen. Maar het is het niet. En dat is een belangrijk verschil.

Het grote gevaar met deze uitspraak is dat mensen denken dat alles wel aan komt waaien, omdat ze geen moeite hoeven te doen. En dus beloof je met deze uitspraak luchtkastelen. Je triggert mensen daarmee in hun ego en dat is niet ethisch.

Het is nogal flauw om te beweren dat mensen moeiteloos kunnen manifesteren wat ze willen, maar ze dan wel moeite moeten doen om daar te komen. Wees dan gewoon eerlijk in je uitspraken en in je marketing. En geef aan dat het niet moeiteloos is, maar op een gegeven moment wel moeiteloos kan voelen.

2. Disclaimer manifestatie coach mythe 2

Disclaimer manifestatie coach mythe 2: Je manifestatie komt niet uit de lucht vallen

Veel manifestatie coaches zeggen dat je “alles kan manifesteren wat je wil”. Uiteraard kun je die uitspraak op verschillende manieren interpreteren. Letterlijk genomen is het niet waar – en daarin ligt ook het gevaar.

Je kunt naar deze uitspraak kijken vanuit je ego en je ziel.

Kijk je er vanuit je ego naar, dan klinkt deze uitspraak heel verleidelijk. Je ego wil juist van alles en nog wat hebben en manifesteren in dit leven. Maar je ego is niet de baas en krijgt niet altijd wat-ie wil. Dus nee, je kunt niet iedere gewenste manifestatie realiseren.

Als je echter vanuit je ziel ernaar kijkt, dan is de uitspraak wel waar. En dat is wat manifestatie coaches vaak bedoelen. Je kunt al jouw zielsverlangens manifesteren.

Toch moet ik hier een kanttekening bij plaatsen. Want dat klinkt heel leuk, maar dat is het écht niet altijd. Je ziel is óók hier op aarde gekomen om lessen te leren. En dat zijn soms karmische situaties – die absoluut niet leuk zijn (en voor je ego dus heel naar voelen). Je ziel ziet dat ook niet als goed of slecht. Het is wat je nodig hebt!

Toch kijken de meeste mensen vanuit hun ego naar de wet van aantrekking. Je ego vindt het namelijk fantastisch“dat je alles kan manifesteren wat je wil”. En daarom vind ik het belangrijk om aan te geven dat je juist niet iedere gewenste manifestatie daadwerkelijk kan realiseren. Zodat je makkelijker je ego erbuiten kan laten.

Ik maak daarom zelf ook een duidelijk onderscheid tussen egoverlangens en zielsverlangens. Je leest er meer over in dit artikel.

Geloven in je dromen

De meeste manifestatie coaches bedoelen het goed. En hebben een goed hart. De uitspraak “je kunt alles manifesteren wat je wil” is vaak bedoeld om mensen die het moeilijk vinden om in hun eigen dromen te geloven een hart onder de riem te steken. Om ze te helpen te geloven in hun wensen en hun innerlijke kracht om ze waar te maken.

Veel mensen geloven niet in hun eigen kracht. En het is natuurlijk goed bedoeld dat je ze daarmee wil helpen door ze met deze uitspraak te motiveren. Er is niets mis met deze intentie.

Er is echter een probleem. En dat is dat veel mensen deze uitspraak letterlijk nemen. En dat klopt simpelweg niet. Het grote gevaar als mensen geloven dat ze letterlijk alles kunnen manifesteren, is dat ze juist hard in hun ego getriggerd worden. En daardoor in luchtkastelen geloven.

Doe je dit soort uitspraken als manifestatie coach, geef dan aan dat je alles kunt manifesteren wat je ziel wil, maar niet alles wat je ego wil. En dat het manifestatie proces niet altijd leuk, moeiteloos, etc. is. Zo voorkom je dat je onbedoeld mensen misleidt door ze in hun ego te triggeren.

Je vertelt een kind ook niet dat hij direct en moeiteloos kan leren fietsen, zonder vallen en opstaan. Het is gewoon niet waar en dus niet constructief om dat soort verwachtingen te scheppen. Hetzelfde geldt voor manifestaties.

3. Disclaimer manifestatie coach mythe 3

Disclaimer manifestatie coach mythe 3: Sommige verlangens zijn egoistisch

Regelmatig bedoelt een manifestatie coach de uitspraak “je verlangens zijn nooit egoïstisch” als volgt. De coach wil de mensen die bang zijn dat hun verlangens egoïstisch zijn, motiveren om toch voor hun verlangens te gaan. Want die angst is soms niet reëel en vormt dan juist een belemmering voor je manifestatiekracht.

Soms hebben mensen belangrijke zielsverlangens, maar zijn ze bang dat het juist een egoïstisch verlangen is. Daar zijn verschillende redenen voor.

Er zijn veel mensen die niet voor hun verlangens durven te gaan, omdat ze diep van binnen geloven dat ze daarmee anderen pijn doen. Of dat ze het niet waard zijn. Of dat het egoïstisch is om überhaupt voor je verlangens te gaan. Dit zijn beperkende overtuigingen.

Zo houden ze zichzelf tegen om voor hun eigen grootsheid te gaan. Sommige manifestatie coaches doen deze uitspraak dus om dit soort mensen te motiveren.

Heel goed bedoeld, maar wederom bestaat het gevaar dat je een grote groep mensen hiermee juist in hun ego triggert. En ze allerlei verlangens proberen te ‘manifesteren’ die juist heel egoïstisch zijn.

Laten we opnieuw eerlijk zijn. Niet alle verlangens zijn zuiver! Sommige verlangens zijn ontzettend egoïstisch. Er zijn bovendien allerlei ongezonde invloeden in het leven die je de verkeerde kant op kunnen sturen. Het kan zelfs zo zijn dat sommige verlangens niet eens van jou zijn!

Erin geloven dat al je verlangens een geschenk van God zijn en gerealiseerd mogen worden, brengt je in veel gevallen verder van je ziel af, waardoor je alleen maar meer karmische situaties creëert die voor je ego negatief zijn.

Het is beter dat mensen inzien welke verlangens vanuit de ziel (hogere zelf) komen en welke vanuit het ego (lagere zelf). Want met dat inzicht creëer je sneller een gelukkig leven.

Het is en blijft een feit dat het grootste deel van de mensen juist vanuit hun ego interesse heeft in de wet van aantrekkingskracht. Ik was dat vroeger ook (en soms nog steeds). Soms kom je gewoon je ego tegen.

Ik vind het daarom onhandig dat veel manifestatie coaches mensen hard in hun ego triggeren met feitelijk onjuiste uitspraken, die in ‘manifestatieland’ continu herhaald worden.

Het klinkt allemaal heel verleidelijk in je marketing en ik snap het best dat je op deze manier klanten aan probeert te trekken, maar het is zonde dat een prachtig spiritueel onderwerp bevuild wordt met allerlei ego-invloeden.

Dus laten we ermee stoppen.

Meer over de rol van karma in manifestaties

Hoe karma je manifestatiekracht beinvloedt

Ik kreeg laatst een artikel van een manifestatie coach, die verkondigde dat je zelf het grootste obstakel bent als het om manifestaties gaat. En dat ‘je moeiteloos alles kan manifesteren wat je wil’ als je deze obstakels uit de weg ruimt.

In zekere zin is dit waar, je bent zelf ook het grootste obstakel. Maar als we heel eerlijk naar de zaken kijken, komt karma hier weer om de hoek kijken. Ja, dat obstakel heb je zelf gecreëerd. En ja, je kunt er ook zelf iets aan doen. Maar wederom: dat kost moeite. En nee, je kunt nog steeds niet alles manifesteren wat je (met je ego) wil.

Vanuit je ziel bekeken is de uitspraak (deels) wel waar. Je ego is namelijk zelf het obstakel. Als je werkelijk al je obstakels opruimt, dan heb je ook geen ego-verlangens meer. Dan blijven alleen je zielsverlangens over. En die kun je manifesteren.

Maar goed. Dan komen we alsnog op hetzelfde probleem uit. En dat is dat de meeste mensen vanuit hun ego naar zo’n uitspraak kijken. En dat is heel normaal. We zijn hier allemaal om te leren. We zijn hier allemaal om één te worden met onze ziel. En daar hoort het loslaten van egostukken bij. Van schaduwstukken. En daar hoort het uitwerken van karma bij. En dat is waar je van de meeste manifestatie coaches maar weinig over hoort.

manifestatie coaches en karma?

Aan de ene kant hebben manifestatie coaches het graag over het Universum of God. Een hogere macht, waarmee we verbonden zijn. Maar als het om manifestaties gaat, dan kan ineens alles en spelen andere universele (goddelijke) wetten geen rol meer?

Ja, we zijn zelf in staat om te scheppen. Om te creëren. Maar wat als dat tegen het plan van God ingaat? In hoeverre kunnen wij voor God spelen en creëren wat we wensen? Daar zit een begrenzing op. En dat is karma.

Als je enkel naar de law of attraction kijkt, dan lijkt inderdaad alles mogelijk te zijn. Maar dat verandert snel als je karma erbij betrekt.

De wet van aantrekking is slechts één van de vele universele wetten en is niet de allerhoogste wet. En dus is de wet van aantrekking onderhevig aan andere wetten, waaronder de wet van karma.

Zo zijn er voor je geboorte gebeurtenissen bepaald die gaan plaatsvinden, op basis van je karma.

Heb jij bijvoorbeeld iemand pijn gedaan in een vorig leven, dan moet en zal die ‘rekening’ vereffend worden als je de les niet geleerd hebt. En dus zal je zelf door een soortgelijke situatie met diezelfde persoon moeten gaan. Waardoor je de kans hebt om jezelf te bevrijden van dat karma.

Dat is voor je ego niet leuk. En dan kan je vanuit je ego iets anders willen manifesteren dan dat, maar dat gaat hem écht niet worden. Tenminste niet zolang je de les niet geleerd hebt en het karma geneutraliseerd is.

Je moet je manifestaties ‘verdienen’

Op basis van karma zijn sommige manifestaties nou eenmaal niet voor iedereen weggelegd.

Om maar weer even met een belachelijk extreem voorbeeld te komen. Stel jij was Hitler in je vorige leven. En je bent nu gereïncarneerd. En als nieuw geïncarneerde Hitler wil je heel graag een prachtige liefdevolle vrouw manifesteren, een dikke villa met een BMW, super goede vrienden die altijd voor je klaarstaan. Een leven vol plezier, waarin al het goede in de wereld hem toekomt.

Geloof je het zelf? Begrijp je nu hoe belachelijk het idee is dat je alles kan manifesteren wat je wil? Denk je nou echt dat Hitler dit kan manifesteren!? Ik dacht het niet. Zo werkt het Universum niet.

Godzijdank hebben we een neutrale wet als karma, die door God in het leven geroepen is, om onpartijdig en 100% eerlijk mensen te geven wat ze verdienen. Op basis van actie en reactie. Oorzaak en gevolg. Een hele simpele wet, die we allemaal kennen.

Dankzij karma kunnen we groeien en leren.

Als jij de buurvrouw met een honkbalknuppel slaat, dan heeft ze pijn. Oorzaak en gevolg.

En dan zal jij ooit, in dit leven of een volgend leven, een soortgelijke situatie meemaken. Oorzaak en gevolg. Dit karma is wat jij letterlijk gemanifesteerd hebt. Of je het nu leuk vindt of niet. Of je het nu wil veranderen of niet.

Veel mensen zien karma als een straf, maar dat is het niet. Als jij een zware steen op je tenen laat vallen, dan is dat toch ook geen straf? Dat is gewoon je eigen fout. Oorzaak en gevolg. De wet van karma is objectief en neutraal. Wat jij ervan vindt, heeft er niets mee te maken.

Onthoud de volgende uitspraak:

Het Universum geeft niet altijd wat je wil. Maar wel wat je nodig hebt.

En soms heb je dus gewoon niet genoeg positief karma om iets te manifesteren. Je ziel is er op dat moment nog niet klaar voor. Zeg eens eerlijk, dit is toch heel logisch?

Het leven is niet maakbaar (voor je ego)

Onthechting maakt je vrij

We moeten af van het idee dat het leven totaal maakbaar is, want dat is het niet. Het is een fabeltje. En het is paradoxaal en grappig tegelijk dat dit idee van maakbaarheid zowel in de ‘moderne’ maatschappij verweven is als in de ‘spirituele’ wet van aantrekking community.

Dit idee van maakbaarheid vindt zijn oorsprong in het ego. Het is het valse idee dat we alle omstandigheden in ons leven kunnen beïnvloeden. Dat we alles naar onze hand kunnen zetten.

Maar zo werkt het niet. Bepaalde dingen zijn al bepaald voordat we geboren worden, ons lot is in zekere zin bezegeld. God, karma en onze ziel zijn de baas. Niet ons ego.

De enige controle die we over deze karmische manifestaties hebben, is hoe we ermee omgaan. En daarin ligt de werkelijke bevrijding.

Op aarde zijn we gebonden aan het spel van geboorte, dood en wedergeboorte.

Totdat we vrij zijn van ons karma, is niet alles mogelijk. Is niet alles moeiteloos. Dat is gewoon hoet het is. It’s part of the deal.

Betekent karma dat we geen invloed hebben op ons leven?

Nee, absoluut niet. We hebben er juist wel invloed op. Maar niet zoals we vanuit ons ego hopen. We veranderen een karmische situatie niet door hardnekkig iets anders te willen manifesteren. We veranderen het wel door de les te leren. En door goed karma te creëren. Dat doen we onder andere door aan onze deugden te werken.

Het begint met het leven accepteren zoals het is. Sommige situaties zijn niet leuk, maar het is op dat moment nou eenmaal wat het is. Met je huidige acties heb je invloed op de toekomst. En kun je dus wel degelijk een betere toekomst creëren.

Dit betekent niet dat je in dit leven alles krijgt wat je wil. Je kunt beter realistisch zijn en accepteren dat lijden nou eenmaal bij het leven hoort. En er dan op de best mogelijke manier mee omgaan.

Een van de belangrijkste manifestatie lessen

Boeddha over gehechtheid boeddhisme

We willen allerlei manifestaties realiseren, omdat we denken dat het ons gelukkig maakt. We willen dus eigenlijk geluk manifesteren.

Maar zodra we denken dat we bepaalde dingen nodig hebben om gelukkig te zijn, dan is dat ons ego. En maken we onszelf afhankelijk van de buitenwereld, die we niet altijd kunnen beïnvloeden. Dat is dus een recept voor pijn en teleurstelling.

Het tegengif? We hebben niets nodig om gelukkig te zijn. Onze ziel IS dat geluk al.

Pas als we onszelf bevrijden van het idee dat we iets nodig hebben om gelukkig te zijn, kunnen we echt gelukkig zijn.

En als we écht diep van binnen gelukkig zijn, dan hoeven we ook niet per se iets te manifesteren. We hebben vrede met alles wat er is.

Juist dan hebben we de grootste kracht om wél te manifesteren wat we willen. Omdat onze vibratie dan van nature hoog is. Er is geen enkele angst om niet te krijgen wat we willen. We zijn net zo gelukkig zonder onze manifestaties als met. Daardoor voelen we ons volledig vrij (en bevrijd). En dus trekken we dingen aan die daarmee in overeenstemming zijn.

Om te manifesteren wat we willen, moeten we wat we willen loslaten.

Een prachtige paradox.

De beste manifestatie coach ooit, wist dit 2500 jaar geleden al

Deze manifestatie coach staat ook wel bekend als boeddha. 😉

Hij leerde ons het allerbelangrijkste: hoe we werkelijk geluk manifesteren.

Het is onze gehechtheid aan dingen, dat lijden veroorzaakt. Om echt gelukkig te zijn, moet je die gehechtheid loslaten (onthechten). En dat is tevens een van de belangrijkste stappen in het vrijkomen van je karma en het bereiken van verlichting.

If you wish all happiness, renounce all attachment. If you renounce all attachment, you will achieve the supreme happiness.

Boeddha Shakyamuni

Uiteindelijk gaat een gelukkig, voldoenend en succesvol leven dus niet om manifesteren wat je (vanuit je ego) wil.

Het gaat om gelukkig zijn met wat je hebt, groeien als ziel en van betekenis zijn voor andere wezens en de wereld.

Dát is namelijk onze taak op aarde. Dát is de allerbeste manifestatie die je kunt verwezenlijken. De rest is bijzaak.

En hiermee kun je vandaag al beginnen.

Categorieën: Wet van aantrekking Geluk

Gepubliceerd op:

Plaats een reactie

Sectie scheiding
Joris eigenaar Sanyasa

Joris - Founder Sanyasa

Joris is spiritueel mentor, healer en meditatie teacher. Hij helpt je om innerlijke blokkades te helen en de verbinding met je ziel te versterken. Zodat je jouw innerlijke potentieel ontplooit.

"Hoe meer we het donker in onszelf opruimen en in de grootsheid van onze ziel stappen, hoe eerder we een vrije, liefdevolle wereld creëren."

Plaats een reactie