Hoe manifesteren werkelijk werkt [3×3 geheime tips]

Manifesteren, iedereen lijkt er tegenwoordig wel mee bezig te zijn. Er zijn inmiddels duizenden coaches die jou helpen te manifesteren wat je wilt. Er zijn ook duizenden boeken en cursussen waarin je er meer over leert. Super gaaf allemaal.

Ik heb er zelf tientallen boeken over gelezen, met allemaal verschillende visies en benaderingen. Ik heb er ook een coach voor genomen en wat cursussen gedaan. Het is inmiddels ongeveer 20 jaar een van mijn favoriete onderwerpen. Ik weet dus waar ik het over heb.

Ik boekte ook wat resultaten, maar uiteindelijk kwam ik niet echt verder. Tot ik de ‘missing key’ vond. Het echte verhaal over de wet van aantrekkingskracht en manifesteren.

Toen ontdekte ik pas dat alle populaire info erover slechts de halve waarheid is. En daarom kan ik je nu ook vertellen: als je écht wilt leren hoe het zit, moet je in ieder geval niet bij alle populaire zelfhulpboeken en documentaires als ‘the secret’ zijn. Ja, het is een goed begin. Maar vaak leggen ze het hele manifestatie proces maar voor de helft uit.

Benieuwd wat ik erover te vertellen heb? Lees dan verder, ik trek alle geheimen uit de kast en leg je uitgebreid mijn ongezouten mening uit.

Wat is manifesteren?

Wat is manifesteren

Eerst kijken we even goed naar manifesteren en wat het nou eigenlijk is. Wat verstaan de meeste mensen onder manifesteren?

Ik vroeg het aan aan het opperwijze medium ChatGPT (mocht je daar nog niet van gehoord hebben, Google het dan zelf eens).

ChatGPT zegt het volgende over manifesteren – en natuurlijk heb ik het een beetje herschreven om niet als een robot te klinken:

“Manifesteren is het bewust creëren van wat je wilt in je leven door middel van de kracht van gedachten en emoties. Het is gebaseerd op het principe dat alles energie is en dat we onze realiteit kunnen vormgeven door onze gedachten en emoties te richten op wat we willen. Je stemt je af op de frequentie van wat je wilt, zodat het naar je toe kan komen.

Hoe werkt manifesteren?

Manifesteren werkt door middel van de wet van aantrekking, die stelt dat alles wat we aantrekken in ons leven, het resultaat is van onze gedachten en emoties. Als we positieve gedachten en emoties hebben, trekken we positieve ervaringen en mensen aan. Als we negatieve gedachten en emoties hebben, trekken we negatieve ervaringen en mensen aan.”

En zo is het, bedankt ChatGPT. Dit is inderdaad de gangbare definitie van manifesteren. Uiteraard is er nog veel meer over te vertellen. Zo kunnen we het hebben over het belang van visualiseren. Over affirmaties. Over beperkende overtuigingen. Over actie ondernemen. Over vertrouwen. Over dankbaarheid. Etcetera.

Maar weet je, daar zijn ook al honderden boeken over volgeschreven en ik wil het nu juist eens over iets anders hebben waar je nauwelijks wat over hoort. En dat is waarom alle standaard informatie slechts de helft van de waarheid is. Er missen namelijk een aantal cruciale ingrediënten, waar ik zelf pas 20 (!) jaar later iets over leerde.

Waarom je vaak maar de helft van de waarheid over manifesteren hoort

Populaire info over manifesteren is vaak onvolledig

Woops, dat is nogal een uitspraak. En waarom doe ik dat? Ben ik jaloers ofzo? Nee hoor. Het is heel logisch. Alle populaire boeken en manifestatie coaches zijn populair om een reden. Populair betekent simpelweg dat het aanslaat bij een groot publiek. Daar is op zich niets mis mee. Maar zodra iets ingewikkeld wordt, slaat het meestal niet aan bij een groot publiek. Want wie wil er tegenwoordig nog moeite doen?

Zeker als je het over manifesteren hebt. Want dat moet makkelijk zijn, toch? ‘Je kunt alles manifesteren wat je maar wilt’, wordt er vaak gezegd. En ook nog makkelijk en eenvoudig. Dat klinkt natuurlijk heel leuk. Het is precies wat mensen graag horen.

Als je beweert dat manifesteren helemaal niet zo makkelijk is, dan is dat natuurlijk niet leuk of populair. En het is al helemaal niet populair als je zegt dat ‘alles manifesteren wat je wilt’ niet altijd haalbaar (of zelfs wenselijk) is. En de gemiddelde manifestatie coach zal je dan om je oren slaan en beweren dat deze mening een ‘beperkende overtuiging’ is.

Toch ga ik je nu laten zien waarom dat niet zo is. Er zijn nou eenmaal bepaalde limieten – maar je kunt die limieten gelukkig wél doorbreken. Het is alleen niet zo simpel als:

  • je vibratie verhogen;
  • niets negatiefs denken;
  • dagelijks visualiseren, affirmeren, dankbaarheid voelen, etc.

Natuurlijk zijn dit soort zaken belangrijk. Extreem belangrijk zelfs. Maar er is iets dat nog véél belangrijker is. En daar hoor je echt bijna nooit iets over. Toch beïnvloedt het alles. Het bepaalt namelijk wat jij wel en niet kan aantrekken in je leven. En het kost moeite. Je leest er verderop bij de eerste geheime tip meer over.

Manifesteren kun je leren

Manifesteren kun je leren

Manifesteren kun je leren, is een bekende uitspraak. En als je iets wilt leren, dan betekent dat per definitie dat je moeite moet doen. 😉

Je kunt jezelf voor blijven houden dat manifesteren makkelijk en moeiteloos hoort te zijn, omdat je heel graag wilt dat het makkelijk en moeiteloos is. Of je kunt eerlijk tegen jezelf zijn en toegeven dat het niet zo eenvoudig is. En er dan de tijd en moeite in steken om manifesteren echt te leren, zodat het uiteindelijk wél makkelijker en moeitelozer voelt.

Daarom heb ik nu 3×3 geheime tips voor je.

  • 3 inzichten hoe manifesteren werkelijk werkt.
  • 3 redenen waarom je niet manifesteert wat je wilt.
  • 3 tips om toch te manifesteren wat je wilt.

De eerste 3 tips gaan je zeker verrassen. Maar ook de andere tips zijn onmisbaar. 🙂

3 inzichten hoe manifesteren werkelijk werkt

Hier zijn 3 inzichten hoe manifesteren werkelijk werkt. Het allergrootste inzicht is karma. Zonder de juiste ‘karma credits’ kan je niet manifesteren wat je wilt. Het tweede inzicht is purificatie en het derde inzicht gaat over energetische technieken. Dankzij Pranic Healing heb ik hier meer over geleerd en daarom wil ik de founder en teacher Master Choa Kok Sui bedanken voor het doorgeven van alle wijze lessen.

1. Als je iets wil manifesteren, heb je ‘genoeg’ karma nodig

Inzichten hoe manifesteren werkelijk werkt

Laten we het eens over karma hebben. Want om te manifesteren wat je wilt, moet je genoeg karma hebben. Je kunt je karma zien als je kosmische bankrekening. Heb je genoeg op de bank staan, dan kun je kopen wat je wilt. Zo ook met karma. Als jij een hoop positief karma hebt, dan kun je ook veel dingen manifesteren. Maar als je in de min staat, dan kun je het wel vergeten.

Laat dat even inzinken. Want dit verandert het hele speelveld. Het verandert de hele discussie als jij bijvoorbeeld maar niet manifesteert wat je wilt. Misschien doe je alles goed. Geloof je dat je het kan hebben. Visualiseer je het en ga je helemaal in die werkelijkheid staan. Heb je vol het vertrouwen dat het naar je toekomt. Maar komt het maar niet.

In plaats van op zoek te gaan naar een onbewuste beperkende overtuiging – sowieso goed om te doen, begrijp me niet verkeerd – kan het ook gewoon je karma zijn. In plaats van een manifestatie coach te zoeken, kan het gewoon zo zijn dat je meer goed karma moet creëren. Dit kun je onder andere doen door deugden te ontwikkelen.

En hiermee kom ik ook op een ander probleem uit. Een hardnekkig probleem in manifestatieland. En dat is het ego. In dit geval kunnen we het ook het spirituele ego noemen. Je herkent het spirituele ego best gemakkelijk als het om manifesteren gaat. Het zijn de mensen die van alles voor zichzelf willen manifesteren, maar zich niet om anderen bekommeren. Ikke, ikke, ikke en de rest kan…

Helaas, dat werkt niet!

Manifesteren = geven en ontvangen

Heel simpel gezegd werkt het vanuit karma gezien zo: als je inademt, moet je op een gegeven moment ook uitademen. Je kunt dus niet continu dingen voor jezelf manifesteren, als je niets voor een ander doet. Je kunt niet ontvangen, zonder te geven.

Ja, het kan zijn dat jij een blokkade op ontvangen hebt. Dat je nooit geleerd hebt om iets met open armen te ontvangen, omdat je daar van kinds af aan een beperkende overtuiging over hebt. Misschien kreeg je nooit van je ouders wat je wilde en heb je het gevoel dat jij het niet waard bent. Dat kan inderdaad een (groot) probleem zijn als je probeert te manifesteren.

Een andere optie is dat jij niet genoeg gegeven hebt. In dit leven of in (een aantal) vorige levens. En dat je karmische bankrekening dus in de min staat. Waardoor jouw bestelling bij het Universum niet manifesteert, omdat je eerst genoeg karma moet verzamelen. Ook al doe je alles goed.

En ook al geef je in dit leven veel, wie weet heb je nog wat in te halen uit je vorige levens. Dit is overigens precies wat mensen niet leuk vinden aan karma. Waarom nu boeten voor iets uit een vorig leven? Tja, het voelt misschien niet eerlijk, maar het is het wel. Karma is een exacte wet die altijd werkt. Wat jij ervan vindt, doet er niet toe. Deal with it.

Houd dus rekening met karma, het beïnvloedt alles

Daarom vind ik het nu zo belangrijk dat mensen van het bestaan van karma afweten in relatie tot manifesteren. En eigenlijk is het ook super logisch. Maar als je je er niet bewust van bent, kan het zo maar eens zijn dat je in allerlei hoeken en gaten een oplossing zoekt, en je maar blijft graven om blokkades op te sporen, terwijl het antwoord gewoon karma kan zijn!

Dus nu weet je het: karma speelt een cruciale rol als je wilt manifesteren. Hoe meer je doet voor de wereld om je heen, hoe groter je manifestatiekracht. Hoe meer je geeft, hoe leuker het Universum / God jou vindt.

(Niet letterlijk natuurlijk, God houdt uiteindelijk evenveel van iedereen – maar de wet van karma bestaat nou eenmaal en daarom kan je alleen ontvangen als je ook geeft.)

Dus als je heel egoistisch bent, alles voor jezelf wilt houden, te karig bent om iets met een ander te delen, dan moet je ook niet verwachten dat jij krijgt wat je wilt. Je bent niet alleen op aarde. En bovendien, als het juist heel goed met je gaat en je hebt genoeg te delen, doe het dan ook, want anders riskeer je dat het lot ingrijpt en je het allemaal weer kwijtraakt.

En nog één ding. Om te ontvangen wat jij wilt, moet je datgene ook geven. Dus wil je geld ontvangen, dan moet je geld geven. Wil je liefde ontvangen, dan moet je liefde geven.

Ok, genoeg over karma.

Nu je weet dat karma belangrijk is als je wilt manifesteren, is het ook goed om te weten dat er nog een aantal andere dingen zijn waar normaal niet over gesproken wordt.

2. Geen manifestatie zonder purificatie

Geen manifestatie zonder purificatie 1

Onthoud deze: geen manifestatie zonder purificatie. Als je wilt manifesteren is het belangrijk om jezelf te reinigen. Ook wel purificatie genoemd. Purificatie is een prachtig woord wat dat betreft. Want het betekent niet alleen dat je gereinigd of ‘schoon’ bent, maar ook dat je puur bent. Puur van hart en ziel. En dat je emoties en gedachten puur zijn (niet vervuild met negativiteit).

Waarom is purificatie belangrijk? Als we via een energetische bril naar de mens kijken, dan heeft de mens een aura en een heleboel grote en kleine chakra’s. Volgens Pranic Healing zijn er 11 belangrijke chakra’s (meer dan de standaard 7 dus). Er zijn er sowieso nog veel meer, maar dat doet er nu even niet toe.

Je energetische lichaam is vaak vervuild met allerlei crap. Negatieve gedachten, emoties, beperkende overtuigingen; dat soort shit. Je weet van standaard wet van aantrekkingskracht informatie vast dat deze dingen je tegenhouden als je iets wilt manifesteren. Op energetisch niveau werkt dat zo. Je bent via je kruinchakra verbonden met de kosmos, met God. Hier haal je als mens spirituele energie vandaan. Deze spirituele energie heb je nodig als je iets wil manifesteren. Klinkt logisch, toch?

Stel je nu eens voor dat al jouw beperkende gedachten, emoties, overtuigingen, etc. opgeslagen zijn in jouw aura en chakra’s. Soms zonder het te weten (het onbewuste = eigenlijk een verzamelterm voor jouw energetische lichaam). Energetisch vormen ze letterlijk een blokkade, waardoor de spirituele energie die je nodig hebt om iets te manifesteren, niet vloeiend kan stromen. Zodat je niet kan manifesteren wat je wilt.

Helaas weegt geen enkele affirmatie of visualisatie hier tegenop. Omdat de kracht van deze negatieve energieën groter is. En je daardoor jezelf onbewust tegenwerkt.

Het proces van purificatie lost dit op. Door jezelf energetisch te reinigen en healen, kun je al deze energetische blokkades opruimen. Bovendien kun je dit soort blokkades ook op laten ruimen door een healer. Je leest er hieronder meer over.

3. Energetische technieken om te manifesteren

Energetische technieken om te bereiken wat je wilt

Naast alle standaard technieken als visualiseren, affirmeren, dankbaarheid, etc. zijn er nog een aantal specifieke energetische tools die je kan inzetten om je manifestaties kracht te geven. Ik mag ze niet in detail met je bespreken, want dan verklap ik dingen die ‘geheim’ zijn. Heel ‘geheim’ zijn ze ook weer niet, want je kunt het allemaal leren als je een aantal cursussen pranic healing volgt. Dat kan in Nederland en in de toekomst ook bij mij op Bali tijdens een retreat.

Anyway: hier wat energetische inzichten op een rijtje.

Je kunt energie (prana) gebruiken om je manifestaties kracht te geven. Hoe meer jij toegang hebt tot spirituele energie (deze energie is uiteindelijk van God en dus niet van jou) – hoe meer jij een kanaal kan zijn waar deze energie doorheen stroomt, hoe groter jouw manifestatiekracht.

Het heeft dus zin om een krachtiger kanaal van deze energie te worden. Zodat je meer energie door je heen kan laten stromen en je meer energie aan jouw projecten en verlangens kan geven. Dat doe je o.a. door aan jezelf te werken, door te mediteren (meditation on twin hearts) en door dienstbaarheid (goed karma te creëren).

Vervolgens bestaan er dus specifieke ‘geheime’ technieken waarmee je al deze spirituele energie in kan zetten om te manifesteren wat je wilt. Ik had hier een aantal jaar geleden nog nooit van gehoord, maar het is freaking awesome!

Naast energetische technieken om je beoogde manifestaties kracht te geven, zijn er ook technieken om negatieve gedachten, emoties, etc. te verwijderen. Het zit namelijk allemaal opgeslagen in je energiesysteem en dus kan je het ook super effectief met energie verwijderen. Als deze shit verwijderd is, hebben je affirmaties en visualisaties ook veel meer effect!

Je kan dit zelf leren door pranic healing te leren of je kan healing ontvangen van een goede (pranic) healer die dit kan, zoals ik.

Deze manifestatietechnieken zijn al eeuwenoud en komen oorspronkelijk uit het oosten

Als je dacht dat manifesteren iets ‘westers’ is of een ‘nieuwe uitvinding’ die iets met new age te maken heeft, dan heb je het mis. Het is een techniek die ontzettend oud is, in Sanskriet hebben ze er zelfs een woord voor: kriyashakti. Gevorderde yogi’s beoefenen deze technieken al eeuwen.

Heel toevallig (not) is dit ook de naam van een pranic healing cursus waarin je leert manifesteren. En daar komen geavanceerde technieken bij kijken. Zo kun je onder andere:

  • Je energielichaam (aura en chakra’s) opschonen door negatieve gedachten en patronen compleet te verwijderen.
  • Meer voorspoed creëren met een specifieke meditatie.
  • Hele krachtige gedachtevormen creëren die je helpen te manifesteren wat je wilt.

Mocht je interesse hebben in deze kriyashakti cursus, dan kun je die volgen. Uiteraard moet je daar wel wat moeite voor doen. 😉

Je kunt pas meedoen aan de kriyashakti cursus als je een aantal andere cursussen hebt gevolgd. Check hier meer informatie hierover.

Ok, dit waren de 3 belangrijkste inzichten die je normaal nooit over manifesteren hoort. Ben je blij dat je dit nu weet? Ik was dat in ieder geval wel. Het is allemaal ook heel logisch (vind ik) maar je moet het maar net weten. Doe er je voordeel mee!

Nu is het dan tijd voor 3 belangrijke redenen waarom manifesteren niet lukt (bovenstaande punten erbuiten gelaten).

3 redenen waarom manifesteren niet lukt

Manifesteren-lukt-niet-scaled-1

Manifesteren is geweldig. Maar soms doen we zó ons best en krijgen we toch niet wat we willen. Logisch dat dit tot frustratie of teleurstelling kan leiden. En daardoor wordt het nóg moeilijker om te manifesteren wat je wilt.

Waarom gaat het in godsnaam mis? Het helpt enorm om hier inzicht in te hebben. Want dan kun je eraan werken, zodat je uiteindelijk toch manifesteert waar je naar verlangt. Hier zijn drie belangrijke redenen waarom manifesteren niet lukt.

1. Je komt vanuit een needy energie

Je denkt alles goed te doen en bent ervan overtuigd dat het niet je karma is. Je visualiseert, probeert je zo goed mogelijk te voelen, gebruikt affirmaties, een moodboard en noem maar op. Toch lukt het je niet om te manifesteren. Wat is er aan de hand?

Veel mensen vertrekken vanuit een needy of hebberige energie. Je hebt iets nodig om je goed te voelen. Je wilt iets hebben, in plaats van krijgen.

Je staat daarom niet open om te ontvangen, omdat je diep van binnen niet gelooft dat je het waard bent. Je gelooft ergens niet dat je het krijgt. Toch wil je het desperately hebben. En je voelt je niet goed genoeg, omdat je het nog niet hebt. Als je zo’n energie naar het universum zendt, krijg je natuurlijk niks.

2. Je bent uit alignment

Manifesteren lukt niet als je uit alignment bent. Je zit niet in je flow en je richt je op de ‘verkeerde’ doelen. Vaak wordt gezegd dat je alles aan kunt trekken dat je wilt, maar dit is een valkuil. Je kunt niet alles aantrekken. Niet moeiteloos in ieder geval.

Zo bestaan er verschillende verlangens. Er zijn ego-verlangens en zielsverlangens. Je zielsverlangens kun je manifesteren met de wet van aantrekkingskracht. Maar ego-verlangens kosten sowieso veel tijd, moeite, forceren, controleren, etc. En waarschijnlijk geniet je er dan nog niet van.

Omdat ego-verlangens niet in alignment zijn met wie jij werkelijk bent en wat jij werkelijk wilt, stroomt het niet. Vaak denken we wel te weten wat we diep van binnen willen, maar kan het toch een ego-verlangen zijn.

Ik weet het, er zijn mensen die beweren dat je verlangens nooit egoïstisch zijn, maar dat is onzin. Lees mijn artikel over ego- en zielsverlangens maar eens.

3. Je doet té veel moeite

Je doet te veel moeite om iets voor elkaar te krijgen. Je gelooft dat je hard moet werken om te krijgen wat je wilt. Dat je er alles aan moet doen om je doel te bereiken. Op zich is daar niets mis mee, maar je komt al gauw in een pusherige, controlerende energie terecht. Waardoor je jouw wensen juist verder van je afstoot.

Een bekend punt voor veel mensen, omdat we opgroeien met een ‘hard-werken-en-doorbeuken-mentaliteit’. Onzin, want je kunt het niet forceren door simpelweg hard te werken.

Hard werken kan zinvol zijn en natuurlijk moet je acties nemen, maar het gaat erom dat die acties vanuit alignment, flow en inspiratie komen. Niet dat je acties neemt vanuit angst, omdat je bang bent om tekort te schieten of iets niet te bereiken. Dat is pushen, forceren.

Natuurlijke, geïnspireerde acties vanuit alignment vloeien voort uit wie je bent. Je wilt deze acties nemen omdat ze goed voelen. Ze ontstaan haast vanzelf. Niet omdat je denkt ze nodig te hebben om iets te bemachtigen.

En nogmaals, er is niets mis met hard werken. Als je de juiste acties vanuit alignment neemt en je wilt er keihard tegenaan, go for it! Zolang je vanuit de juiste energie vertrekt, is alles goed.

3 tips om toch te manifesteren wat je wilt

Tips om te manifesteren wat je wilt

Wat kun je doen om toch te manifesteren wat je wilt? Welke oplossingen zijn er voor bovenstaande problemen?

1. Stop met het krampachtig vasthouden aan je verlangens

Veel manifestatieproblemen zijn terug te voeren op het krampachtig vasthouden aan je verlangens. Dit komt uit een soort controledrift voort. In plaats van iets te laten ontstaan, probeer je het te beheersen en naar je wil te buigen. Vaak ben je ook té gehecht aan het resultaat. Dit komt allemaal uit ego voort. Je komt needy over, bent uit alignment en gaat vaak te veel moeite voor iets doen. De drie punten hierboven hangen dan ook vaak samen.

Voor mij was dit heel erg duidelijk op het gebied van liefde. Zo wilde ik al een tijdje de ultieme vriendin manifesteren. En ja, ik had een hoop dates en beleefde veel plezier. Dat ging lekker vanzelf. Maar als ik iemand dan écht leuk vond, ging het mis. Ik was te needy en gehecht.

Zo duwde ik mensen juist weg. Nou was dat wat ik nodig had. Want daar leerde ik juist van. Ik ben meer aan mezelf gaan werken. En heb oude situaties die pijn deden verwerkt.

Vaak denk je dat je iets nodig hebt om je goed te voelen. Je zoekt naar het geluk buiten je. Die waardering buiten je. Dit zijn ego-verlangens. Je hebt immers iets buiten jezelf nodig om je goed te voelen.

2. Leer los te laten

De kunst is om dat ego-deel achter je verlangens los te laten. Diep van binnen weet je dat je niets nodig hebt om je goed te voelen. Je moet het alleen herinneren. Dat is wie je in de kern bent: je ziel. En je ziel is al compleet.

Je ziel heeft niets buiten zichzelf nodig om gelukkig of volmaakt te zijn.

Toch is het heel normaal om op zoek te gaan naar geluk buiten jezelf. We groeien immers op in een maatschappij die daarop gebouwd is. Dus je denkt dan onbewust: ‘als ik maar x-bedrag verdien, dan ben ik gelukkig’. Of: ‘als ik eindelijk die persoon heb die van me houdt zoals ik ben, dan ben ik gelukkig’.

Dit is een illusie. Het punt is dat je gaat inzien en ervaren dat je al gelukkig bent. Dat je daarvoor niets of niemand nodig hebt. En als jij je compleet gelukkig voelt, compleet van jezelf houdt, jezelf compleet waardeert; dan maakt het niet meer uit of je nu wel of niet je verlangen realiseert.

Juist dan trek je aan wat je wilt. Dit is de kunst van het loslaten. Het loslaten van je gehechtheid aan je verlangens. Het loslaten van het ego-deel achter je verlangens. Het loslaten dat je iets nodig hebt om je gelukkig te voelen.

Ik kan dit uit eigen ervaring onderstrepen. Nadat ik veel innerlijk werk heb verricht en écht van mezelf leerde te houden, kwam ik opeens zomaar mijn soulmate tegen!

3. Vertrouw en manifesteer

Vertrouw en manifesteer

De laatste tip: vertrouw en manifesteer. Als je vanuit neediness komt, dan geloof je eigenlijk niet dat je het waard bent. Je gelooft niet dat je echt kunt ontvangen wat je wilt. Je probeert er namelijk nog controle op uit te oefenen. Door dingen na te jagen. Door keihard te streven. Enzovoorts.

Leer te vertrouwen op de liefde van God, je Hogere Ziel, het Universum. Leer te vertrouwen dat de dingen wel komen, zonder dat jij er obsessief mee bezig bent.

Vertrouw dat het leven je brengt wat je wilt. En vertrouw erop dat op dit moment alles goed is zoals het is.

En het is écht niet zo makkelijk om helemaal in dat vertrouwen te zakken, hoor. Zelf had ik hier enorme moeite mee. Ik geloofde niet altijd in mijn waarde. Geloofde niet altijd dat dingen altijd goed komen.

Je merkt dit het makkelijkste aan piekeren. Als je piekert over de toekomst, hoe dingen uitwerken, of je wel genoeg geld gaat hebben, of je ooit iemand vindt die écht bij je past…

…dan is dat een teken dat je niet vanuit vertrouwen handelt. Maar uit angst.

Het heeft mij erg geholpen om hierin ook coaching te krijgen. Iemand anders ziet al makkelijk de blinde vlekken waarmee jij worstelt. En kan jou helpen om verder te komen in je ontwikkeling. Natuurlijk kun je het ook alleen bereiken. Maar het gaat écht sneller met de juiste hulp. Gun jezelf die hulp dan ook. Je bent het waard.

Kan ik iets voor je doen?

Ik heb een online programma dat qua inhoud erg goed aansluit op dit artikel. Check de link en schrijf je in!

Categorieën: Wet van aantrekking Geluk Healing

Gepubliceerd op:

Plaats een reactie

Sectie scheiding
Joris eigenaar Sanyasa

Joris - Founder Sanyasa

Joris is spiritueel mentor, healer en meditatie teacher. Hij helpt je om innerlijke blokkades te helen en de verbinding met je ziel te versterken. Zodat je jouw innerlijke potentieel ontplooit.

"Hoe meer we het donker in onszelf opruimen en in de grootsheid van onze ziel stappen, hoe eerder we een vrije, liefdevolle wereld creëren."

Plaats een reactie